A SÖRHÁZ ÉS ÉTTEREM
Eger történelmi belvárosának szívében!
TÖRTÉNETE
A Sörház 1988 áprilisában nyílt, Eger történelmi belvárosában a Dobó téren. Akkoriban saját sörfőző üzeme volt amely ritkaságnak és különlegességnek számított Egerben és környékén. A sört bajor licensz alapján készítették. A 90-es évek vége felé a sörfőzést gazdasági okok miatt beszüntették, és a táborfalvai HBH sörfőzdéből szállították a sört. Az évek során az étterem több kisebb nagyobb átalakításon és tulajdonváltáson esett át. Jelenlegi tulajdonosai Szabó Zoltán, Hócza Attila és Angyal Tamás séf akik a kazincbarcikai HBH sörfőzdével állnak szoros kapcsolatban. Az étterem vezetői nem csak az ételek minőségét és összeállítását tartják fontosnak, hanem a hazai és nemzetközi sörfőzdék termékeinek megismertetését is. Évente több sörös rendezvényt szerveznek.
Februárban tartják a Sörfebruárt ahol 4 héten keresztül hetente egy-egy hazai sörfőzde termékeit mutatják be. A vendégek sörbíráló lapon pontozzák a söröket, ezek összesítésre kerülnek amelyből egy rangsor állítható össze. Tavasszal kerül megrendezésre a Nemzetközi Sörgasztro ahol a különböző országok sörei mellett nemzeti ételeik is tányérra kerülnek. Ősszel a "kötelező" Októberfeszt kerül megrendezésre, melynek keretében 7 féle hazai és 7 féle külföldi prémium sört vernek csapra. Természetesen elmaradhatatlan a házi készítésű bajor kolbász és a bajor lúgos perec.
Az étterem más gasztronómiai élményt nyújtó eseményekkel (pl. Márton napi liba lakoma), céges rendezvényekkel és kitelepülésekkel is foglalkozik.